Felelősségvállalás

Felelősséggel munkatársainkért

Legértékesebb erőforrásunk a munkavállaló. Vállalatunk eredményességének fontos alapja a képzett, elkötelezett, elégedett munkavállaló. Racionális, de ugyanakkor emberközpontú gazdálkodásra, a munkatársakban rejlő tehetség és tapasztalat kiaknázására, az adott feladat megfelelő emberrel történő ellátására törekszünk. Bátorítjuk őket arra, hogy vállalkozói hozzáállással tekintsenek munkájukra illetve mozgásteret biztosítunk számukra ahhoz, hogy világos, elfogadott céljaikat szabadon valósíthassák meg, és jutalmazzuk maradandó értékeket létrehozó erőfeszítéseiket.

Nagy hangsúlyt helyezünk dolgozóink megbecsülésére, szociális helyzetének, munkakörülményeinek javítására. Versenyképes fizetést és kedvező adózási feltételű béren kívüli juttatásokat – Erzsébet-utalvány, TOP Prémium ajándékutalvány, Széchenyi Pihenőkártya, egészségpénztári hozzájárulás, bérlettérítés, 13. havi jutalom stb. – biztosítunk számukra.

Kiemelten kezeljük dolgozóink képzését, továbbképzését, különösen figyelve termelőegységeink egyedi igényeire. Évente jelentős összeget fordítunk oktatásra. Az alkalmazottakat folyamatos képzésben (szakmai, nyelvi és kompetencia alapú képzések) részesítjük, alkalmassá téve őket a csúcstechnológiát képviselő gépekkel és berendezésekkel történő munkára, a hatékonyságnövelő folyamatokban való aktív részvételre. Kidolgoztuk munkavállalóink számára a PMK ABC-t, amely minden olyan információt tartalmaz, ami segítséget nyújt a cég eredményeivel, a munkavégzéssel, a szakmai fejlődéssel, az etikai elvárásokkal valamint a közszerepléssel kapcsolatban.

PMK Támogató Egyesület: 2005-ben alakult meg – dolgozóink összefogásának eredményeként – a több mint 700 tagot számláló PMK Támogató Egyesület, amely közhasznú szervezetként működik, tagsága önkéntes. Vállalatunk vezetősége anyagi és erkölcsi segítséget biztosít a szervezet munkájához. Az egyesület célja a tagok életkörülményeinek, szociális helyzetének javítása. Támogatást nyújt többek között házasságkötéshez, gyermekszületéshez, temetéshez, beiskolázáshoz, a nyári szünet alatti óvodai elhelyezéshez, iskolai táboroztatáshoz. A szervezet különös figyelmet fordít az egészségmegőrzést segítő programokra, a sportolási lehetőségekre. Legjelentősebb vállalati ünnepeink a Családi nap, az Évzáró vacsora valamint a tagok gyermekei részére szervezett Mikulás ünnepség.

Felelősséggel a kultúráért, oktatásért

Társaságunk hosszú évek óta jelentős mértékben hozzájárul a megyeszékhely kulturális és sportéletéhez, számos közéleti esemény mecénásaként ismert. Támogatjuk a Kecskeméti Katona József Színház, a Kodály Zoltán Ének-zenei Iskola valamint a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeti munkáját, illetve a Zrínyi Ilona országos matematikaversenyt és az OTDK-t is. Felkaroltuk a vizuális nevelést szívügyének tekintő Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola tevékenységét, valamint évek óta fő támogatója vagyunk a Megyei Príma Díjnak. Több városi illetve városrészi rendezvényhez nyújtunk anyagi támogatást, elsősorban a legnagyobb múltra visszatekintő Hírös Hét Fesztivál valamint a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál megrendezéséhez. Évről évre segítjük a legnívósabb kecskeméti komoly- és könnyűzenei koncertek szervezését.

Vállalatunk aktív tevékenységet folytat a szakképzés területén, évek óta a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola egyik gyakorlati képző helye. Évente 10-12 tanuló gyakorlati oktatását végezzük finommechanikai műszerész szakmában. Ezen kívül több más kecskeméti szakközépiskolával is kialakítottunk gyümölcsöző szakmai kapcsolatot.

A mérnökképzés területén szorosan együttműködünk a Neumann János Egyetem GAMF karával. 2013-ban – gondos előkészítés után, a Kecskeméti Főiskolával közösen – megkezdtük a duális képzést műszaki menedzser (logisztikai szakirány) illetve gépészmérnök alapszakokon. Munkánkat erősíti, hogy Dr. Nagy Zoltán ügyvezető igazgató a GAMF kar címzetes professzora, illetve a Magyar Tudományos Akadémia Közlekedéstudományi Bizottság Logisztikai Albizottságának tagja.

pexels-pixabay-159866

Felelősséggel a természeti környezetért

Termelőtevékenységeink során előtérbe helyezzük a környezettudatos magatartást, környezetbarát folyamatokat és műszaki megoldásokat alkalmazunk. Figyelemmel kísérjük az alkalmazott alapanyagok, technológiák környezeti hatásait. Törekszünk a nyersanyagok és a természeti erőforrások takarékos felhasználására, az újrahasznosítás arányának növelésére. Igyekszünk növelni zöldfelületeink nagyságát, csökkenteni az irodai papírfelhasználást. Vállalatunk telephelyén szelektív hulladékgyűjtést valósítottunk meg.

Phoenix Mecano Kecskemét Kft.

 

Központ

Phoenix Mecano Kecskemét Kft.
H-6000 Kecskemét, Szent István körút 24.
Tel.: +36-76/515-500 • Fax: +36-76/414-560
E-mail: ertekesites@web.phoenix-mecano.hu

 

Kereskedelmi iroda, bemutatóterem

H-1103 Budapest, Gyömrői út 86.
Tel.: +36-1/260-7730 • Fax: +36-1/261-3464
E-mail: csaba.cseh@web.phoenix-mecano.hu

m